onsdag 14 juni 2017

Recension: The Ferrymen - "s/t"Jag har sagt upp mig från jobbet i dag. Va vad säger du? Jo. Vem vill slava och slita när det finns så många andra roligare jobb där ute. Mitt nästa projekt blir istället att leta upp Avdelningen Nya Projekts huvuudansvarige på Frontier Music och böna, tigga och be på mina bara knän om så möjligtvis bara en praoplats. För någon där har en fingertoppskänsla av sällan skådat slag av att sätta ihop nya spännade projekt.

Vi har Sweet & Lynch. Vi har Nordic Union. Vi har Tokyo Motor Fist. Och nu även The Ferrymen. Magnus Karlsson (Primal Fear) Ronnie Romero (Rainbow) och Mike Terrana (Yngwie Malmsten m.m). Ronnie handplockades till Rainbow av Ritchie Blackmoore till deras Re-union turné och det är lätt att förstå när man hör han sjunga. Så är du en gammal DIO fan så lär du inte bli besviken på herrns sånginsatser på detta alster. Mike Terrana är en erkänt otroligt duktig trummis med rutin så det räcker och blir över. Magnus, vårt svenska bidrag till detta projekt behöver ju ingen närmare presentation då många av er säkerligen följt hans karriär genom åren. Jag kan dock säga att det är han som skrivit samtliga låtar och förutom gitarren även bidragit med både bas och keyboards.

Ja och hur låter det då undrar du nu. Jo tack, fantastiskt bra! För er som följer bloggen så har ni kunnat njuta av både ljudspår och officiella videos redan innan skivsläpp. Men fokus i ljudbilden är självklart med tanke på uplägget på gitarrspelet. Och även här kommer ingen bli besviken. Det är hårdrock men Karlsson har lyckats implendera även det melodiska vilket gör att även om det är ganska hårt och ösigt så blir det inte repetivt. Öppningsspåret End of the road räcker för att få dig fast. Visst finns det några lugnare melodier men mestadels öser det på med drivandes trummor och ylandes gitarr. Och inte ett dåligt spår. Det är också en skiva som växer för varje lyssning. Kort sagt gillar ni melodiös rock med en röst som håller för även den högsta ton. Eller har ni följt Magnus tidigare karriär. Då är denna skiva ett givet val.

Magnus Blomqvist

Betyg 7/10

Bästa spår: End of the road

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar